Pilates 50+

Pilates is een trainingsmethode voor lichaam en geest afkomstig uit de V.S. Bij Pilates maakt u geen gebruik van fitnessapparatuur, maar oefent u op een matje.

Hoe zien de oefeningen er uit?

Alle Pilatesoefeningen worden stap voor stap opgebouwd. U doet dit door kracht van het ‘powerhouse’ of centrum op te bouwen. Dit zijn de buik, het bekken en de lage rug. U traint de spieren die het dichtst bij het skelet liggen, zodat uw lichaam beter gedragen wordt. De ademhaling neemt een centrale plaats in bij deze trainingsmethode. Uiteindelijk zullen uw houding, evenwicht en balans aanmerkelijk verbeteren.

Voor wie is Pilates geschikt?

De trainingsmethode is geschikt voor mensen van alle leeftijden en in het bijzonder voor senioren, omdat de oefeningen geleidelijk worden opgebouwd. Ook mensen met rugklachten kunnen er veel baat bij hebben. De oefeningen zullen plaats vinden op een matje op de grond. u moet instaat zijn om zelfstandig op te kunnen staan van de grond.

Doelen van de pilates:

  • Terug naar de natuurlijke spierketens
  • Verbetert houding, evenwicht en balans
  • Kracht verbeteren van de rug en buikspieren
  • Geschikt voor senioren en mensen met rugklachten

Lesopbouw

De les begint met een warming-up. Hierdoor wordt het lichaam beter voorbereid op de oefeningen. U voert de Pilates oefeningen uit op de mat en in stand. Muziek ondersteunt de oefeningen. We sluiten elke les af met een cooling-down, gericht op ontspanning.

Gecertificeerde instructeurs

De instructeurs van Fysiotherapie Inovum zijn fysiotherapeuten en hebben de opleiding Pilates gevolgd bij Fysio Physics, bekend van Nederland in Beweging.

Waar en wanneer kunt u de lessen volgen?

In de Fysiotherapieruimte in Veenstaete:

Woensdag 08.45-09.45
Woensdag 10.00-11.00

Gratis proefles

Wilt u eerst weten of Pilates echt wel geschikt voor u is? Kom dan langs voor een proefles. Wij bieden u deze gratis aan.

Meer informatie?

Indien u meer informatie wenst over Pilates, neem dan gerust contact met ons op. U kunt ons bereiken op onderstaand adres. Graag tot ziens!

Fysiotherapie Inovum
Telefoon: 035-58 88 492
Email: fysio@inovum.nl