Ergotherapie

Ergotherapie Inovum biedt ondersteuning wanneer u door ziekte, een ongeval of ouderdom alledaagse activiteiten niet, of niet meer naar wens kunt uitvoeren. Denk hierbij aan het dichtdoen van uw jas, boodschappen halen, een douche nemen, koken, opstaan uit een stoel of werken achter de computer.

Onze ergotherapeuten kijken met u naar de mogelijkheden. Het doel van de behandeling is dat u zo lang mogelijk zelfstandig kunt blijven wonen en de dingen kunt doen die voor u het leven waardevol maken. Dit doen we zowel in onze praktijk in Loosdrecht als bij u thuis in de regio Hilversum en Wijdemeren.

Ergotherapie Inovum biedt ook ondersteuning, training en advies aan mantelzorgers en professionele zorgverleners. U kunt bij ons terecht wanneer u problemen ondervindt bij de dagelijkse zorg van een naaste of een cliënt.

Omdat Ergotherapie Inovum een eerstelijnspraktijk is, kunt u met sommige verzekeringen rechtstreeks bij ons terecht. In andere gevallen is er wel een verwijzing van de huisarts of specialist nodig. Neem contact met ons op voor vragen hierover.

Contact met Ergotherapie Inovum

Vragen? Neem gerust contact op via de telefoon: 035-58 88 447. Ook kun je ons een mail sturen via onderstaande knop.

Stuur een mail!

Specialisaties

Parkinson

Anuschka Langelaar en Carlijn Hansma zijn gespecialiseerd in het behandelen van mensen met Parkinson. Zij zijn beide aangesloten bij ParkinsonNet ’t Gooi.

Dementie

Dementie heeft een grote invloed op het leven van de persoon met dementie, maar ook op zijn of haar directe omgeving. Wij helpen om betekenisvolle activiteiten zolang mogelijk zelf uit te blijven voeren. Een belangrijk onderdeel van de begeleiding is het ondersteunen van de mantelzorger bij het leren omgaan met de beperkingen van de persoon met dementie. Ook besteden we aandacht aan het vinden van een goede balans tussen zorgtaken en persoonlijke tijd.

Cognitieve revalidatietherapie (CRT)

Cognitieve revalidatietherapie aan huis is bedoeld voor mensen met cognitieve problemen ten gevolge van hersenletsel. Cognitieve problemen zijn problemen op het gebied van denken, zoals moeite om nieuwe informatie te onthouden, snel moe zijn, verminderde concentratie en snel afgeleid zijn. Deze gevolgen kunnen van grote invloed zijn op uw dagelijks functioneren. De behandeling bestaat uit het informeren over de hersenen, het trainen van vaardigheden om een activiteit zo zelfstandig mogelijk uit te kunnen voeren en het leren omgaan met de mogelijke blijvende beperkingen door een aanpassing in het handelen en het gebruiken van hulpmiddelen.

Chronische aandoeningen

Veel ziektes of aandoeningen zijn niet te genezen. Deze chronische aandoeningen gaan vaak samen met krachtverlies, minder goed kunnen bewegen, pijn en vermoeidheid. Deze klachten hebben invloed op hoe u dagelijkse activiteiten uitvoert. Wij helpen met het zoeken naar praktische oplossingen voor deze problemen. Wij hebben met veel verschillende diagnoses ervaring, zoals: MS, chronische pijn of vermoeidheid, reuma, artrose, polyneuropathie, CVA en COPD.

Valpreventie

Vallen is een probleem dat bij sommige diagnoses of bij het ouder worden een rol gaat spelen in het dagelijks leven. Onze ergotherapeuten zijn gespecialiseerd in het begeleiden van mensen met een verhoogd valriscio en bieden de juiste interventies om valincidenten te voorkomen. We brengen uw valrisico in kaart en geven advies over hoe u de dagelijkse activiteiten veilig kunt uitvoeren. Hierbij nemen we ook de omgeving in en rondom uw woning mee.

Complexe thuiszorg

Dankzij mantelzorgers en thuiszorg kunnen mensen langer thuis blijven wonen. Dit zorgt er wel voor dat de zorg in de thuissituatie steeds complexer wordt. Wij zijn gespecialiseerd in deze complexe problematiek en geven advies over (complexe) houdingsproblematiek in bijvoorbeeld de (rol)stoel of in bed en over hoe mensen geholpen kunnen worden bij het wassen en kleden als er sprake is van (bijna) volledige passiviteit. Hierbij komt het voorkomen van contracturen en decubitus en het gebruik van hulpmiddelen aan bod. Ook helpen wij met het realiseren van voorzieningen.

Team

Anuschka Langelaar

Anuschka Langelaar

Carlijn Hansma

Carlijn Hansma

Mirjam Rooij

Mirjam Rooij

Tamara van der Meij

Tamara van der Meij

Meer weten over Inovum?

Neem contact op met onze medewerkers.

Stuur een e-mail
Afdeling Support

Over Inovum

Inovum is een middelgrote zorgorganisatie in Wijdemeren en Hilversum. Bij ons staat eigen regie centraal – jij bepaalt wat je van ons nodig hebt. We bieden vakkundige zorg met oog voor het welzijn van jou en je naasten.

Afdeling Support