Gooiers Erf, Hilversum

Gooiers Erf is een verpleeghuis gericht op mensen met dementie, met kleinschalige woongroepen van maximaal 8 bewoners. Persoonlijke aandacht en een vertrouwde omgeving staan hier centraal. Uniek aan deze locatie is de 'Beleeftuin', waar bewoners kunnen wandelen, muziek luisteren, ruiken aan kruiden en meer.

Bij Gooiers Erf leven bewoners in kleinschalige woongroepen. Iedere bewoner heeft een eigen slaapkamer met eigen meubels, badkamer en toilet. Per woongroep is er een gemeenschappelijke huiskamer en eetruimte met keuken. Op het terrein staan ook 120 aanleunwoningen van Woonzorg Nederland, waar zorg kan worden geleverd door Thuiszorg Inovum.

Ook bijzonder om te noemen is dat op al onze woonlocaties door de zorgmedewerkers wordt gekookt. De bewoners die dat kunnen en willen, helpen een handje mee. Koken is dus niet alleen gezond, maar zorgt ook voor zingeving.

Zorg

De zorg bij Gooiers Erf is gericht op psychogeriatrie (dementie). Sfeer speelt een belangrijke rol bij de gemoedstoestand van mensen met dementie. Daarom hebben wij ruimten en gangen ingericht met muurschilderingen en objecten om zintuigen van bewoners te prikkelen en positieve reacties op te roepen. We gaan samen met de bewoner, de familie en vrijwilligers op zoek naar zorg die aansluit bij de behoefte van de bewoner.

Verder organiseert Inovum diverse activiteiten, van wandelen tot schilderen of het kijken van een film. Deelnemen aan een activiteit gaat altijd in overleg – eigen regie staat immers bij ons centraal.

Indicatie

Bewoners van Gooiers Erf krijgen zorg aangeboden op basis van een indicatie met een zorgzwaartepakket (ZZP). Gooiers Erf biedt plaats aan bewoners met een indicatie vanaf ZZP-5 of ZZP-7.

  • Van Riebeeckweg 50
  • 1212 EM Hilversum