Wonen met somatische zorg

Somatiek betekent letterlijk lichamelijk. Somatische zorg is lichamelijke zorg. Wanneer thuiswonen met een lichamelijke aandoening niet meer gaat met hulp uit uw omgeving, kunt u terecht bij Inovum.

In de Beukenhof in Loosdrecht wordt namelijk zorg geboden aan mensen met een somatische aandoening, zoals parkinson, hart- en vaatziekten, reuma, chronische longaandoeningen, COPD, reuma, restverschijnselen van een CVA/beroerte, nierfalen en kanker. Veelal zijn de mensen die bij ons wonen afhankelijk van zorg in verband met verminderde mobiliteit en vinden ze het belangrijk om onderdeel te zijn van een gemeenschap. De huiskamers zijn dan ook een plek om bij elkaar te komen en elkaar te ontmoeten. Nieuwe bewoners worden omarmt.

Een fijne dag
Het is belangrijk om zoveel mogelijk zelf te blijven doen, sociale contacten te onderhouden en mee te doen aan activiteiten, ook als u bij ons woont. Het geeft uw dag betekenis. Behandelaren kunnen u helpen zoveel mogelijk zelf te blijven doen. En familie en naasten zijn van harte welkom om bij te dragen aan uw dagritme en activiteiten. Ze zijn dan ook altijd welkom. Er zijn geen bezoektijden. De enige regel is dat we in de woning rekening met elkaar houden, bijvoorbeeld als er rust nodig is. Daarnaast betrekken we elkaar zoveel mogelijk bij de dagelijkse gang van zaken. Wilt u meer weten over wat u kunt doen als familie of bekende? Lees dan hier verder.

In de ochtend en de avond is er een broodmaaltijd in de huiskamer. In de middag wordt er een warme maaltijd verzorgd, deze wordt vers bereid in onze keuken. De maaltijden zijn een belangrijk sociaal moment van de dag.
Iedere dag worden er activiteiten in de Beukenhof georganiseerd. We gaan met u in gesprek welke activiteiten bij u passen en waar u aan deel kunt nemen. Ook vinden er af en toe optredens plaats en kleine evenementen. Zo varen we jaarlijks op de Loosdrechtse plassen en worden er gezellige markten georganiseerd.

Indicatie ZZP 6, LG 6. Heeft u vragen over een mogelijke plaatsing of wilt u een rondleiding? Neem contact op met onze afdeling klantadvies.

 

Contact met Klantadvies Inovum

Vragen? Neem gerust contact op via de telefoon: 035-58 88 387. Ook kun je ons een mail sturen via onderstaande knop.

Stuur een mail!