Zo lang mogelijk uw leven leiden met fijne momenten en in uw eigen huis. Dat is wat de meesten van ons willen. Wanneer u geconfronteerd wordt met beperkingen vanuit bijvoorbeeld ziekte, spelen uw vrienden, familie en buren een rol om het leven zo goed mogelijk voort te zetten zoals u gewend bent. Hebben u en uw naasten hulp nodig om dit te organiseren, dan kunt u een beroep doen op onze zorgprofessionals van Inovum Thuis. Wij bieden u en uw netwerk kennis en (hulp)middelen aan zodat u zo lang mogelijk zelfredzaam blijft.

Wanneer thuiswonen met hulp van uw omgeving niet meer mogelijk is, is verhuizing naar een van onze locaties een optie. Op onze locaties zijn familieleden, vrienden en bekenden van harte welkom om blijvend een bijdrage te leveren aan uw fijne dag. Zij weten als geen ander wat u prettig en belangrijk vindt. Hun aanwezigheid geeft u een vertrouwd gevoel. De activiteiten die u samen onderneemt geven betekenis aan uw dag, van het wekelijkse koffiemomentje, de wandeling in de tuin, koken of samen een krant lezen. Wij noemen dit soort activiteiten met familie of bekenden: familieparticipatie.

Hoe richten we dit in?

We nodigen familie en bekenden graag uit om het gesprek te voeren met de contactverzorgende van de woning. Het doel is een prettige samenwerking met uw naasten en de focus op uw welbevinden. De verwachting van Inovum zal zijn dat familie en bekenden gezamenlijk 4 uur per maand zich inzetten voor uw fijne dag. Wat en hoe zij dit inrichten is onderdeel van het gesprek met de contactverzorgende. Het betrekken van medebewoners bij een gezellige activiteit wordt zeer gewaardeerd en gebeurt ook in overleg met de contactverzorgende.

Bent u familie of bekende en zoekt u ideeën wat u kunt doen met uw naaste? Kijk dan hieronder bij de downloads voor inspiratie.

Saskia Haanappel

Over Inovum

Inovum is een middelgrote zorgorganisatie in Wijdemeren en Hilversum. Bij ons staat eigen regie centraal – jij bepaalt wat je van ons nodig hebt. We bieden vakkundige zorg met oog voor het welzijn van jou en je naasten.

Saskia Haanappel