Verzorging en verpleging bij u thuis

U woont zelfstandig thuis. Wanneer u hulp nodig heeft omdat uw gezondheid kwetsbaar is, kunt u in aanmerking komen voor wijkverpleging of verzorging. Samen met de wijkverpleegkundige bespreekt u wat u nog zelfstandig kunt doen of met hulp van naasten (buren, familie). Waar mogelijk zetten we technologie en hulpmiddelen in om u te helpen en leren we u en uw omgeving aan hoe de hulpmiddelen te gebruiken. Waar u en omgeving het zelf niet kunnen wordt er gekeken wat de thuiszorg kan. De afspraken die wij maken over onze zorg en ondersteuning zetten we in uw zorgplan.

U staat bij ons centraal

U heeft de regie. Uw wensen en behoeften staan bij ons centraal. Wij werken in kleine teams. We signaleren wanneer er veranderingen in uw gezondheid plaatsvinden en aanpassingen nodig zijn in uw zorgplan. We vinden het belangrijk dat we u goed kennen en weten wat uw wensen zijn en wat u nodig heeft. Wij doen u dan ook 10 klantbeloften die ervoor zorgen dat u centraal staat. Dat doen we niet alleen, we werken hierin samen met uw en ons netwerk. Wellicht is niet iedere belofte voor u van toepassing. Wel geeft het richting aan hoe wij zorgen dat de kwaliteit van onze zorg en ondersteuning aan u gewoon goed is. Wilt u hier meer over weten? Bekijk de pagina www.inovum.nl/klantbeloftenthuis.

Wat doet de wijkverpleegkundige of verzorgende?

  • De wijkverpleegkundige indiceert de zorgbehoefte.
  • Coördineert zorg en ondersteuning.
  • Regelt passende hulpmiddelen.
  • Voert verpleegkundige handelingen uit zoals wondverzorging, toedienen van medicijnen, stomazorg of de zorg bij een katheter.
  • Helpt bij uw persoonlijke verzorging zoals hulp bij het aan- en uitkleden, wassen en douchen en de verzorging van de huid.
  • Adviseert over een gezonde leefstijl, goede voeding en stimuleert beweging.
  • Adviseert over aanpassingen van de inrichting van uw huis zodat u veilig kunt bewegen.
  • Helpt u om langer zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen.
  • Helpt u om te blijven doen wat u belangrijk vindt. Samen zorgen we voor een fijne dag!

Indicatie

Zorg kan worden ingezet op twee manieren; de Zorgverzekeringswet (basisverzekering) of met een WLZ. Hier heeft u een WLZ indicatie nodig via de huisarts of wijkverpleegkundige.

Kosten

Op de website van het CAK (Centraal Administratie Kantoor) kunt u de hoogte van uw eigen bijdrage vinden (www.hetcak.nl).

Op onze contactpagina vindt u de gegevens van onze wijkteams. Neem vrijblijvend contact met ons op en stel uw vraag.